2000#3: Byg dine egne fuglekasser

Vi har jo nok alle prøvet at bygge fuglekasser. Både for fuglenes skyld, men også for vores egen, som ovenstående artikel beskriver.
Vi har på næste side indsat arbejdstegninger til Kirke- og Sløruglekasser. Det ville jo nok være en større sensation hvis det lykkedes at få de pågældende arter til at flytte ind i kasserne, men for begge arter er netop mangel på egnede redemuligheder med til at holde bestandene nede.
Det er jo ikke kun så sjældne arter som Kirke- og Slørugle der har brug for hjælp i form af redekasser, faktisk kan alle hulerugende arter bruge en hjælpende hånd. Hvem har ikke prøvet at sætte en mejsekasse op i martsmåned, gå fem meter væk fra kassen, hvorefter den første Musvit har taget kassen i øjesyn.
Hvis man har tænkt sig at bygge fuglekasser til næste sæson kan man fint starte nu, f.eks. er Natuglen allerede nu rundt og inspicere mulige redepladser indenfor sit territorium.
Der findes flere gode bøger om fuglekasser på markedet, som det kan betale sig at studerer, f.eks. Trond Vidar Vedum: Vi studerer fuglene.

God fornøjelse