Projekt Lækat

Projekt Lækat

Lækat i sommerdragt. Foto: Per Ekbjerg

I samarbejde med naturvejleder Jan Kjærgård indsamler undertegnede lækat-observationer fra hele landet. Formålet er at kortlægge, hvornår arten skifter mellem de tre dragttyper: Vinterdragt, Overgangsdragt og Sommerdragt.

Vi tilstræber at undersøge, om der er sket ændringer mht. hvornår lækatten fælder nu og tidligere i relation klimaændringer. Det er derfor vigtigt, at vi så præcist som muligt, kan få oplyst observationsdato. ALLE – også ældre oplysninger – har stor interesse.  

Lækatten er det eneste danske mårdyr, der skifter fra sommer (brun) til vinterpels (hvid). Arten har altid sort halespids. Har I oplysninger om lækatte og måske fotos, som vi må anvende til vort PR-arbejde, modtages de med tak. Det er et frivilligt og ulønnet projekt. Projekt-resultaterne publiceres. Til orientering: Vi indtaster løbende alle lækat-observationer fra Dofbasen.

Send venligst oplysninger til Jan Kjærgaard jkj@nst.dk 29613149/75757628 eller til undertegnede Jørgen Terp Laursen jtl@kirkeugle.dk Engdalsvej 81b 8220 Brabrand 61 51 64 64/ 86 26 12 96.