2001#4: En mening: Et naturligt valg

Mens disse linier skrives er der fuldt tryk på det forestående valg. Alle kandidaterne har en mening om alt og alle også selvom det nogen gange betyder at de taler hvor det havde været klogere at tænke sig om inden!
Op til sådan et valg kunne man håbe at mange væsentlige samfundsmæssige ting blev debateret og partierne havde nogen visioner om fremtiden, desværre er det endnu en gang blevet det yderste højre der har defineret hvad valget skal handle om, nemlig de fremmede. Men hvor blev debatten om miljøet og naturen af, kan det virkelig passe at det danske miljø har det så godt at man ikke mener at det kan gøres bedre? Svaret er desværre nej, miljøet har det ikke væsentligt bedre end for år tilbage, der er bare ikke stemmer i at snakke miljø.
Man kan frygte at en evt. kommende borgerlig miljøminister ikke vil vise miljøet særlig stor interesse, man skulle jo nødig stå i vejen for nye motorveje, svinefabrikker og andre forurenende virksomheder. Det er i hvertfald erfaringen fra tidligere ministre. Det naturen har brug for er en stærk miljøminister der tør tage kontroversielle beslutninger for naturen og ikke bare et påhæng på Fogh Rasmussen og Pia Kjærsgaard, for så går naturen trange tider i møde.
Tør man håbe på genvalg til Svend Auken, også under en borgerlig regering, for han har da været den nuværende regerings mindst ringe minister.

Per Rasmussen